Garaj kapısı sistemleri için motor gücü ne olmalıdır.

Garaj kapısı sistemleri için motor gücü ne olmalıdır.


Seçilecek olan garaj kapısı sisteminin en önemli ve bilinmesi gereken can alıcı noktası garaj kapısı için kullanılacak motorlardır. Bu motorlar güçlü yapıları ve 100 bin ve üzeri açıp kapanma özelliğine sahiptir. Bu denli önemli sayıya ulaşabilmesi için motorun doğru şekilde bağlanması ve elektrik sistemlerini koruyucu regülatör, UPS gibi kesintisi güç kaynaklarını barındırması ve hatta elektrik kesilmesi durumuna karşı kuru akü sistemi ile desteklenmesi kalıcı çözümler olabilmektedir. Ancak en nihayetinde kul yapsı bir ürün olduğu düşünülürse 100% önlem diye bir seçenek yoktur. 

Lafı çok uzatmadan garaj kapısı konusunda motor seçimi nasıl yapılır ona geçelim;

öncelikle garaj kapısı montajı yapılacak alan, elektrik tesisatı ve nasıl bir kapı yapılacağına karar vermek gerek. Küçük bir garaj kapısı yaptırılacak ise veya özetle aslında garaj kapısı denilen kepenk sistemi uygulanacak ise tüp motor kullanımı yeterli olacaktır. Çünkü bu ürünler alüminyumdan üretildiği için çok hafif olmaktadır.

Şayet endüstriyel garaj kapısı (seksiyonel kapı) seçilecek ise güçlü bir motor tercihi (becker, nice vb.marka motorlar) tercih edilmelidir. Çünkü endüstriyel tip garaj kapılarının sandvic panelleri ağırdır.

Garaj kapısı Ankara