Endüstriyel seksiyonel kapılar neden kullanılır?

Endüstriyel seksiyonel kapılar neden kullanılır?


Endüstriyel seksiyonel kapılar garaj kapısı sistemlerinin en üst düzey ürünleridir. Pek çok firmanın doğru düzgün montaj dahi yapamadığı, uygulaması zor ve usta bir ekip ile çalışılması gereken çok büyük ölçekli kapı sistemleridir. Şayet uygun koşullarda ve standart montaj sistemlerine uyulmadan uygulanırsa en basit tabi ile garaj kapınız aşağı düşecektir. Bu da o esnada içeri girmeye çalışan bir araç var ise üzerine bu büyük kapının düşmesi anlamına gelecektir. Tabi ki kimse bu gibi bir durumla karşılaşmak istemez. 

Peki bu kadar büyük bir kapı nerelerde kullanılır? Neden bu kadar ağır bir kapı sistemi uygulamak zorunda kalırız? Bu sorulara kısaca şu şekilde özetleyebiliriz. Örneğin bir itfaiye merkezini ele alalım. İtfaiye araçlarının sığabileceği bir kapı açıklığı normal şartlardaki garaj kapılarının yaklaşık 3 katı büyüklükte olacaktır. Bu da normalde 120 Kg civarında olan kapının bir anda 360 Kg civarına çıkması demektir. Öyle ki size daha büyük bir kapı olan uçak hangar kapılarından bahsedelim. Kanat genişliği 69 metreye kadar ulaşan uçakların (Boeing 747, en büyük ticari uçak, Ukrayna yapımı kargo uçağı Antonov An-225) olduğu ve bu uçakların hangara giriş yapabileceğini hayal edebiliyor musunuz?

İşte bu tip kapıların büyük ölçekli, yüksek tonajlı ve uygulaması proje ve geliştirmeye dayanan bir sistem olduğu gözden kaçmamalıdır. Konut tipi garaj kapısı olarak da kullanılan bu kapı sistemlerinin asıl kullanım alanı kesinlikle büyük ölçekli kapı açıklığı olan mekanlardır.

Endüstriyel seksiyonel kapıların satışı ve teknik servisini firmamız yapmaktadır.

Endüstriyel kapı Ankara